joi, 29 ianuarie 2009

Razboiul telefoanelor (puricele care doboara elefantul)

Catalin Blanaru, seful de la doi si un sfert a calcat pe bec. Mai bine spus a fost si putin ajutat sa-l calce. O simpla frina, pusa de un autoturism care rula in fata masinii condusa de comisar, l-a expediat pe Blanaru in fata Curtii de Apel, cu dosar penal. Intimplator, masina de care s-a ciocnit omul apartinea, se pare, unui post de televiziune local si avea geamuri fumurii. Blanaru declara public ca a fost o inscenare. Foarte tare. Sigur ca Blanaru are dreptate. Prea se potrivesc toate.

A mai fost un caz, celebrele "Doua beri", baute de Tudor Leonte, fost sef la circulatie, acum 10 ani la motel. Leonte a fost fotografiat in restaurant la sprit si apoi cum s-a urcat la volan. A fost tot o inscenare! Ziaristii i-au bagat pe git cele doua beri si apoi l-au fotografiat:)


Daca cei de la televiziune l-au filat pe Blanaru in timp ce era in circiuma, apoi l-au urmarit nu si-au facut decit meseria. Numai ca nu e o inscenare. E o modalitate de a-l aduce in fata legii pe comisarul sef care a baut si s-a urcat la volan. Nu i-au bagat ziaristii paharele pe git, ei au fortat putin situatia sunind la 112 pentru a da in vileag un contraveninet sau infractor, dupa caz, care datorita pozitiei sale nu avea cum sa dea socoteala in alta situatie. Numai ca surpriza...se pare ca cineva de la 112, un serviciu platit din bani publici l-a sunat imediat pe cetateanul turmentat si l-a avertizat ca este urmarit de ziaristi. In loc sa opreasca pe dreapta si sa cheme un taxi, asa cum ar fi facut orice om cu scaun la cap, Blanaru si-a aratat muschii si a pornit intr-o cursa nebuneasca sa scape de urmaritori. Si a facut poc!

Practic, jurnalistii si-au facut datoria de ciine de paza in felul in care au crezut ei, fiind clar ca politistii de la rutiera, chiar daca aveau informatia, nu puteau sa-l opreasca din senin si sa-i puna fiola sefului SIIPI. Mai ales, avind in vedere si faptul ca Blanaru i-a trimis pe vreo patru dintre ei in fata procurorilor, ascultindu-le telefoanele. Cel mai mult intriga aici suficientza comisarului sef, care desi se stia implicat in povestea cu anchetele de la Rutiera s-a urcat baut la volan.

Dar despre razboaiele care se duc subteran intre diferite grupari din Iasi, - hai sa nu le spunem mafiote -, intre serviciile din MI, SRI, SIE etc - hai sa nu le spunem nici lor mafiote-, poate ca mai comentam alta data. Cert este ca ele exista, se urmaresc oameni, se fabrica dosare si s-ar putea sa mai asistam cit de curind la lupte de astea care se dau...pe calea undelor si a liniilor telefonice.

Niciun comentariu: