Ce e bun pentru toata lumea ...buna, se intelege, nu e bun pentru Romania si Bulgaria. Cum Dumnezeu aceste doua tari se incapatineaza sa ramina in afara "clubului select" in care nu demult au intrat - ma refer aici la UE-, e greu de inteles. De pilda, legea falimentului persoanei fizice e valabila in toate tarile din UE. Mai putin in Romania si Bulgaria! Infrastructura e impecabila in tarile UE. Mai putin in Romania si Bulgaria. Taxele sunt suportabile pentru cetatenii tarilor UE, desigur, raportat la veniturile acestora. Mai putin in Romania si Bulgaria. Venitul minim,din salariu sau pensie, e de neconceput sa coboare sub 1000 de euro. MAi putin in Romania si Bulgaria.Curatenia e nelipsita pe strazi,sosele, in parcuri, pe alei etc in tarile UE. Mai putin....Nu mai insist ca ar trebui sa scriu o zi intreaga.
E adevarat ca am avut 40 de ani de comunism, e adevarat ca am fost mereu la intersectia a 3 imperii, e adevarat si ca boierii au supt singele poporului, e adevarat si ca a trebuit sa vina un rege neamt sa faca armata si cai ferate, e adevarat ca sunt o sumedenie de motive sa fim asa, noi si bulgarii. Dar mai e adevarat si ca dormim in papuci, ca nu stim sa votam si ca nici nu avem pe cine sa votam.
De fapt am avea pe cine, numai ca in clubul politicienilor nu incap oameni de calitate care sa fie interesati si de altceva decit de propriul buzunar. Si chiar daca ajung acolo, accidental, din neglijenta unor sefi de filiale, care nu le-au evaluat cu temeinicie "calitatile" cind i-au pus pe liste, ramin izolati timp de 4 ani sau chiar inlaturati daca ii apuca spiritul civic. Eu pun pariu ca in Romania exista cel putin un milion de oameni capabili sa conduca tara astfel incit sa scapam de eticheta "Romania si Bulgaria". Numai ca nu pot ajunge in cercul deja viciat si corupt al politicienilor postdecembristi. Oricum s-ar combina partidele tot FSN scrie, nu au evoluat deloc, nu au dorit sa evolueze. Ci doar sa se combine pentru a proteja "grupuri de interese", racordate la bugetul de stat.
Aici Basescu are dreptate. DAr nu atunci cind se refera la numarul parlamentarilor. Ci la procentul de "baieti destepti" care si in Romania si Bulgaria e covirsitor. DE asta ceea ce e valabil in UE nu e valabil nici in Romania, nici in Bulgaria.
vineri, 25 septembrie 2009
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu