joi, 17 septembrie 2009

Teatru de amatori


Deoarece multi comenteaza "noile orientari" in politicile de Bahlui imi voi permite si eu sa spun citeva cuvinte. Daca privim atent la tot ce se intimpla prin politichia locala vom remarca faptul ca tradare mai mare nici n-a existat vreodata. DE fapt nici macar tradare nu e ,ci e o mare bulibaseala. Totul pleaca de la faptul ca oamenii astia care chipurile se ocupa de politica n-au nici un habar ce e aia, ci se comporta la fel cum au invatat intr-un sistem anapoda cum e cel romanesc: regula e sa dai din coate, sa fii smeceher sa te descurci, sa te dai cinstit si de fapt sa furi de rupi sau sa tragi tepe, sa spui una si sa faci alta. Contractul nu exista, cuvintul nu exista, bunul simt nu mai exista. Cetateanul e ca un spectator care in timpul piesei e obligat sa vada cum actorii o iau razna si incep sa se comporte ca la piata sau ca la spitalul de nebuni.

DAR toate lucrurile astea nu trebuie spuse pentru ca de fapt nu exista in realitate, ci intr-un spatiu ascuns al mismasurilor si jocurilor de culise. Se ajunge astfel la situatii ridicole gen "Uite Serbanul, nu-i Serbanul", opozitii ale PD-L in Consiliul Judetean si aliante penibile, protocoale rupte etc. Intr-un cuvint e o brambureala totala, o dezordine numai buna de tocat banii de la buget si directionarea lor catre firmele prietene.

Toate astea se intimpla pentru ca "regizorul" a scapat lucrurile de sub control. DE fapt nici nu stim daca a avut vreodata vreun cuvint de spus in aceasta punere in scena grotesca in teatrul numit Romania. Cine e "regizorul" sau cine ar trebui el sa fie?
AIci va las, dragi cititori care parcurgeti aceste rinduri, sa-l numiti. SAu daca credeti ca el nu exista, sa-l inventati. Poate iese ceva!

Niciun comentariu: